Składniki:
Wykonanie:
Wymieszaj w misce mąkę, cukier puder oraz proszek do pieczenia. Oddziel białka od żółtek i ubij białka na sztywną pianę. W osobnej misce wymieszaj żółtka z mlekiem i ekstraktem waniliowym, a następnie dodaj suchą mieszankę mąki, cukru i proszku do pieczenia. Wymieszaj dokładnie.
Dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj. Na patelni rozpuść łyżeczkę Śniadaniowej, aby patelnia była natłuszczona. Wykładaj po łyżce masy tak, aby omleciki nie stykały się. Przykryj pokrywką i smaż na wolnym ogniu 5-6 minut. Przekręć na drugą stronę i smaż bez przykrycia na złoty kolor.
Składniki:
Wykonanie:
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Dodaj Śniadaniową Maślany smak i poczekaj, aż się rozpuści. Dodaj cukier i mieszaj, aż się rozpuści i zacznie się karmelizować. Dodaj owoce i cynamon i duś na wolnym ogniu, mieszając, przez około 5 minut, aż owoce będą miękkie i lekko karmelizowane.
W oddzielnej misce wymieszaj sok z cytryny i skrobię. Dodaj do owoców i wymieszaj. Wyłącz ogień i podawaj od razu z omlecikami.