Croissanty w dwóch smakowych wersjach: Szynka Szwarcwaldzka i Wiosenna

Składniki:

  • 2 świeże croissanty
  • 100g szynki Szwarcwaldzkiej
  • 1 pomidor
  • Garść rukoli
  • 50g sera pleśniowego
  • 2 jajka
  • 2 rzodkiewki
  • 1 mały ogórek
  • Garść sałaty
  • Kilka gałązek szczypiorku
  • 2 łyżki Śniadaniowej Maślany Smak

Wersja pierwsza: Szynka Szwarcwaldzka, Pomidor, Rukola i Ser Pleśniowy

Wykonanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C (350°F).
  2. Croissanty przekrój na pół.
  3. Posmaruj każdą połówkę pyszną Śniadaniową Maślany Smak
  4. Na dolnej połówce ułóż plasterki szynki Szwarcwaldzkiej.
  5. Pokrój pomidora w plastry i ułóż je na szynce.
  6. Na to poukładaj garść rukoli.
  7. Następnie dodaj plasterki sera pleśniowego.
  8. Przykryj górną połówką croissanta.
  9. Umieść croissanta na blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika na około 5 minut, aby ser lekko się roztopił.

Wersja druga: Croissant Wiosenny z Jajkiem, Rzodkiewką, Ogórkiem i Sałatą

Wykonanie:

  1. W rondelku zagotuj wodę, a następnie delikatnie wrzuć jajka i gotuj przez około 6 minut na miękko. Zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia.
  2. Croissanty przekrój na pół.
  3. Posmaruj każdą połówkę pyszną Śniadaniową Maślany Smak
  4. Pokrój rzodkiewki i ogórka w cienkie plasterki.
  5. Na dolnej połówce croissanta ułóż plasterki ogórka i rzodkiewki.
  6. Dodaj listki sałaty.
  7. Zdejmij skorupkę z ugotowanych jajek, pokrój je na pół i umieść na sałacie.
  8. Posyp szczypiorkiem.
  9. Przykryj górną połówką croissanta.
  10. Podawaj wiosenny croissant z jajkiem natychmiast po przygotowaniu.

Croissanty w dwóch smakowych wersjach: Szynka Szwarcwaldzka i Wiosenna

Gdzie kupisz
Śniadaniową