Omlet po francusku     

Składniki:

  • 3 jajka  
  • 2-3 plastry żółtego sera np.. Cheedar, Mimolette  
  • 3 łyżki śmietanki 30%  
  • 1 łyżka oliwy  
  • Sól, pieprz  
  • Do podania: pomidory, szczypiorek, rukola 
  • Bagietka  
  • Śniadaniowa o Smaku Śmietankowego Masła  

Wykonanie: 

Bagietkę pokroić na kromki, zapiec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 3-5 minut. Posmarować Śniadaniową. 

Jajka wbić do miski, doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietankę i wszystko rozmieszać trzepaczką.  

Na patelni rozgrzać oliwę, wlać omlet, na wierzchu ułożyć plasterki sera. Smażyć pod przykryciem aż omlet się zetnie, zwinąć w rulon.  

Ułożyć na talerzyku z dodatkami i bagietką posmarowaną Śniadaniową.  

 

Omlet po francusku     

Gdzie kupisz
Śniadaniową