Meksykańskie śniadanie

Składniki: 

  • Śniadaniowa o Smaku Śmietankowego Masła  
  • 350 g ugotowanej czerwonej fasoli  
  • 1 czerwona papryka  
  • Puszka krojonych pomidorów  
  • ½ cebuli  
  • 1 pomidor 
  • Awokado  
  • Jajka  
  • Oliwa  
  • Sól, pieprz, sok z cytryny, papryka w proszku słodka i ostra, czosnek suszony  
  • opcjonalnie: natka pietruszki do dekoracji  

Wykonanie: 

Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Wsypać fasolę, pokrojoną paprykę, wlać pomidory, doprawić do smaku i całość gotować przez około 30 minut, aż sos się zredukuje. 

Usmażyć jajka sadzone, doprawić solą i pieprzem.  

Awokado pokroić, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.  

Tortille podgrzać na suchej patelni, pokroić na trójkąty, posmarować Śniadaniową.  

Fasolę nałożyć na talerz, na wierzchu ułożyć jajko, awokado i pomidor, podawać z tortillami. 

Meksykańskie śniadanie

Gdzie kupisz
Śniadaniową