Kanapki z pastą z pieczonej dyni i papryki

Gdy już raz spróbujecie tego przepisu to będzie to miłość od pierwszego kęsa! Co powiecie na pastę z pieczonej dyni i papryki z dodatkiem Śniadaniowej Klasycznej?

Czego potrzebujesz?

  • Kromki chleba 
  • Pierś z kurczaka 
  • Przyprawa do kurczaka 
  • Dynia hokkaido 
  • Papryka czerwona 
  • Ząbki czosnku 
  • Oliwa 
  • Sól, pieprz
  • Natka pietruszki 
  • Śniadaniowa Klasyczna

Dynię i paprykę czyścimy z gniazd nasiennych. Warzywa smarujemy oliwą i wsadzamy do rozgrzanego piekarnika do 180 st. na mniej więcej 30 min. Następnie myjemy kurczaka, kroimy i doprawiamy do smaku przyprawą do kurczaka. Smażymy na patelni. Na drugiej patelni podsmażamy ząbki czosnku, dodajemy podsmażoną dynię i paprykę. Całość blendujemy. Ulubione pieczywo smarujemy Śniadaniową Klasyczną, następnie nakładamy pastę i przygotowane mięso. Całość doprawiamy do smaku i posypujemy natką pietruszki. Smacznego!

Kanapki z pastą z pieczonej dyni i papryki

Gdzie kupisz
Śniadaniową