Kanapki z cebulą

Składniki: 

  • 5 białych cebul  
  • 3 łyżki oliwy  
  • 1 łyżeczka soli  
  • ½ łyżki cukru  
  • 3 łyżki soku z cytryny  
  • Opcjonalnie kminek  
  • Pieprz do smaku  
  • Chleb do podania  
  • Śniadaniowa Klasyczna  

Wykonanie: 

Cebulę pokroić w pióra. Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać cebulę, doprawić solą i smażyć na wolnym ogniu mieszając.  

Gdy cebula się zeszkli dodać do niej cukier, smażyć jeszcze około 15 minut, aż zmięknie i nabierze złocistej barwy. Doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i opcjonalnie kminkiem. Wymieszać.  

Kromki chleba posmarować Śniadaniową Klasyczną, nałożyć porcję cebuli.  

Kanapki z cebulą

Gdzie kupisz
Śniadaniową