Jajko na miękko zapiekane w awokado  

Składniki: 

  • Śniadaniowa Klasyczna  
  • 2 awokado  
  • 4 jajka  
  • Cebula dymka  
  • Sól, pieprz, sok z cytryny  
  • Bagietka  

Wykonanie: 

Awokado przekroić na połówki, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem.

Ułożyć w naczyniu do zapiekania. W każdą połówkę awokado wbić jajko, doprawić solą i pieprzem.

Piec w temp. 200°C przez około 10-15 minut.

Bagietkę pokroić na kromki, na kilka chwil  przed końcem pieczenia awokado do piekarnika włożyć także bagietkę, zapiec.  

Posypać posiekaną dymką. Podawać z bagietką posmarowaną Śniadaniową.   

Jajko na miękko zapiekane w awokado  

Gdzie kupisz
Śniadaniową