Dwa pomysły na bajgle śniadaniowe

Bajgiel z pieczoną piersią indyka 

Składniki:

  • świeży bajgiel 
  • pierś z indyka, ulubione zioła, rękaw do pieczenia 
  • ulubione zioła
  • rękaw do pieczenia 
  • sos chrzanowo majonezowy 
  • Śniadaniowa o smaku wiejskiego masła
  • rukola
  • rzodkiewka

Wykonanie:

Pierś z indyka natrzyj ulubionymi ziołami, solą i pieprzem, włóż do rękawa piekarniczego i piecz przez 40 minut w nagrzanym do 180° C piekarniku – najlepiej zrób to wieczorem dnia poprzedniego.  

Bajgla przecinamy na pół, smarujemy obie połówki Śniadaniową o smaku wiejskiego masła, układamy rukolę, plastry pieczonego indyka, smarujemy obficie sosem (chrzan, majonez, śmietana, suszony czosnek niedźwiedzi, sól i pieprz), dodajemy pokrojoną w plastry chrupiąca rzodkiewkę i zakrywamy górną częścią bajgla.

Bajgiel z pastą jajeczno-ziołową 

Składniki:

  • świeży bajgiel  
  • Śniadaniowa o smaku wiejskiego masła
  • pasta jajeczno-ziołowa – ugotowane na twardo jajka, majonez, musztarda francuska, natka pietruszki, koperek, szczypiorek, sól i pieprz  
  • mix sałat 
  • awokado,
  • pomidor 

Wykonanie:

Bajgla przecinamy na pół, smarujemy obie połówki Śniadaniową o smaku wiejskiego masła, układamy sałatę, pastę jajeczno-ziołową, awokado i pomidora, przykrywamy drugą częścią bajgla. 

Dwa pomysły na bajgle śniadaniowe

Gdzie kupisz
Śniadaniową