Bajgiel z pieczoną piersią indyka
Składniki:
Wykonanie:
Pierś z indyka natrzyj ulubionymi ziołami, solą i pieprzem, włóż do rękawa piekarniczego i piecz przez 40 minut w nagrzanym do 180° C piekarniku – najlepiej zrób to wieczorem dnia poprzedniego.
Bajgla przecinamy na pół, smarujemy obie połówki Śniadaniową o smaku wiejskiego masła, układamy rukolę, plastry pieczonego indyka, smarujemy obficie sosem (chrzan, majonez, śmietana, suszony czosnek niedźwiedzi, sól i pieprz), dodajemy pokrojoną w plastry chrupiąca rzodkiewkę i zakrywamy górną częścią bajgla.
Bajgiel z pastą jajeczno-ziołową
Składniki:
Wykonanie:
Bajgla przecinamy na pół, smarujemy obie połówki Śniadaniową o smaku wiejskiego masła, układamy sałatę, pastę jajeczno-ziołową, awokado i pomidora, przykrywamy drugą częścią bajgla.