Chrupiące crostini z mozzarelą i pieczarkami

Składniki:

  • Bagietka
  • Śniadaniowa Klasyczna
  • 2-3 kulki burraty lub mozzarelli
  • 400 g pieczarek
  • Łyżka oliwy
  • Sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżeczki suszonego czosnku w płatkach
  • Świeże oregano, bazylia lub natka pietruszki

Wykonanie:

Bagietkę pokroić na kromki, ułożyć na blaszce, piec w piekarniku w temp. 200°C przez około 5 minut (aż się zezłoci).

Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na oliwie wraz z czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.

Upieczone pieczywo posmarować Śniadaniową, nałożyć porwaną na kawałki  burratę, usmażone pieczarki, dodać świeże zioła.

Chrupiące crostini z mozzarelą i pieczarkami

chrupiace crostini

Gdzie kupisz
Śniadaniową