Chleb proteinowy

Składniki:  

  • 250 g twarogu 
  • 200 g posiekanych/rozdrobnionych płatków owsianych  
  • 100 g posiekanych/rozdrobnionych płatków orkiszowych  
  • 70 g posiekanych orzechów włoskich  
  • 50 g żurawiny suszonej bez cukru  
  • 30 g nasion chia  
  • 30 g roztopionej margaryny Śniadaniowa Maślany Smak  
  • 6 jajek  
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej  
  • ½ łyżeczki soli  

Wszystkie suche składniki umieścić w misce, wymieszać. Następnie dodać twaróg, Śniadaniową oraz jajka, wymieszać. Wylać masę do blaszki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180°C przez około 45-50 minut (do suchego patyczka). Ostudzić.  

Chleb proteinowy

Gdzie kupisz
Śniadaniową