Chleb bezglutenowy

Składniki: 

  • 300 g mąki kukurydzianej  
  • 60 g mąki ziemniaczanej  
  • 60 g mąki kokosowej  
  • 4 jajka  
  • 250 ml mleka  
  • 300 ml ciepłej wody  
  • 2 łyżki cukru trzcinowego  
  • 1 łyżeczka suszonych drożdży  
  • ½ łyżeczki sody   
  • 1 łyżeczka soli  
  • 130 żurawiny  
  • 150 g posiekanych orzechów włoskich  
  • Śniadaniowa o Smaku Wiejskiego Masła  

Wykonanie: 

Wszystkie mąki, drożdże, sodę, cukier i sól wymieszać. Dodać żurawinę i orzechy, wymieszać. Dodać jajka, wlać mleko i wodę, wszystko wymieszać.  

Wyłożyć do blaszki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 170C przez około 50 minut (do suchego patyczka). Ostudzić, podawać ze Śniadaniową o Smaku Wiejskiego Masła.  

Chleb bezglutenowy

Gdzie kupisz
Śniadaniową