Bagietka a la parmigiana

Składniki: 

  • 2 półbagietki  
  • 3-4 pomidory  
  • 1 większy lub dwa mniejsze bakłażany  
  • 2 kulki mozzarelli   
  • 3 ząbki czosnku  
  • Świeża bazylia  
  • 100 g Śniadaniowej Klasycznej  
  • Parmezan  
  • Sól, pieprz, sok z cytryny  

Wykonanie: 

Pomidory, mozzarellę i bakłażan pokroić w plastry. Plastry bakłażana skropić sokiem z cytryny, doprawić solą, pieprzem i odstawić na 10 minut.  

Śniadaniową umieścić w misce, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną bazylię i sól, wymieszać.   

Bagietkę ponacinać w poprzek, nie przecinając kromek do końca. Posmarować Śniadaniową z ziołami. W nacięcia bułki włożyć plaster bakłażana, mozzarelli i pomidora. Całość piec w temp. 180°C przez około 20 minut. Tuż po wyjęciu z piekarnika, na wierzch zetrzeć porcję parmezanu. Udekorować listkami bazylii.  

Bagietka a la parmigiana

Gdzie kupisz
Śniadaniową