Wiosenne kanapeczki ze szparagami     

Ciasto: 

  • Śniadaniowa o Smaku Wiejskiego Masła  
  • Ulubione pieczywo  
  • Pęczek zielonych szparagów  
  • Pęczek rzodkiewek  
  • Sól, pieprz, czosnek w płatkach 
  • Sok z cytryny 
  • Oliwa 
  • Bazylia lub natka pietruszki 

Wykonanie: 

Rzodkiewkę pokroić w bardzo cienkie plastry, doprawić solą, sokiem z cytryny.  

Szparagi wrzucić do wrzącej wody, gotować 3 minuty, odcedzić, opłukać pod zimną wodą.  

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać szparagi i czosnek, zgrillować. Doprawić solą i pieprzem.  

Pieczywo pokroić na kromki, posmarować Śnidaniowa o Smaku Wiejskiego Masła. Nałożyć rzodkiewkę i grillowane szparagi. Na wierzch dodać posiekane listki bazylii lub natkę pietruszki.  

 

Wiosenne kanapeczki ze szparagami     

Gdzie kupisz
Śniadaniową