Swojski chleb

Nie ma lepszego śniadania niż ciepły chleb, wyjęty prosto z pieca posmarowany Śniadaniową o Smaku Wiejskiego Masła. Wszystko razem rozpływa się w ustach!

Czego potrzebujesz?

  • Mąka chlebowa typ 720
  • Drożdże 
  • Sól
  • Woda 
  • Śniadaniowa o Smaku Wiejskiego Masła 

Drożdże pokrusz, zalej ciepłą wodą, a następnie posyp mąką. Zostaw do wyrośnięcia na 15 min. Resztę mąki przesiej do miski, wymieszaj z solą. Dodaj wyrośnięte drożdże, powoli mieszając składniki drewnianą łyżką. Włóż do dużej miski, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 45 min. Uformuj bochenek i zostaw na 30 min, aby jeszcze urósł. Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. Wstaw do piekarnika. Piecz przez ok. 35 – 40 minut, na złoty kolor. Kromkę jeszcze ciepłego pieczywa posmaruj Śniadaniową o Smaku Wiejskiego Masła.

Swojski chleb

Gdzie kupisz
Śniadaniową