Nie ma lepszego śniadania niż ciepły chleb, wyjęty prosto z pieca posmarowany Śniadaniową o Smaku Wiejskiego Masła. Wszystko razem rozpływa się w ustach!
Czego potrzebujesz?
Drożdże pokrusz, zalej ciepłą wodą, a następnie posyp mąką. Zostaw do wyrośnięcia na 15 min. Resztę mąki przesiej do miski, wymieszaj z solą. Dodaj wyrośnięte drożdże, powoli mieszając składniki drewnianą łyżką. Włóż do dużej miski, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 45 min. Uformuj bochenek i zostaw na 30 min, aby jeszcze urósł. Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. Wstaw do piekarnika. Piecz przez ok. 35 – 40 minut, na złoty kolor. Kromkę jeszcze ciepłego pieczywa posmaruj Śniadaniową o Smaku Wiejskiego Masła.