Czym jest Wielkanoc bez pysznego żurku z kiełbasą, jajkiem, kromką ulubionego chleba posmarowaną Śniadaniową Klasyczną! To must have Twojego wielkanocnego stołu! Smacznego!
Czego potrzebujesz?
– Zakwas na żurek
– Włoszczyzna
– Czosnek
– Szynka wędzona
– Biała kiełbasa
– Natka pietruszki
– Śmietana 18%
– Przyprawy: majeranek, sól, pieprz
– Jajko
– Chleb
– Śniadaniowa Klasyczna
Ugotuj wywar z dodatkiem pokrojonych warzyw i wędzonej szynki. Dodaj surową białą kiełbasę i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 20 minut. Dodaj zakwas na żurek i gotuj przez ok. 10 min. Nieobrany czosnek podsmaż na małej patelni, a następnie rozgnieć i dodaj do zupy. Odstaw ją z ognia, a następnie dodaj śmietanę 18%. Podawaj z białą kiełbasą, natką pietruszki i ugotowanym na twardo jajkiem. Do smaku ukrój kromkę ulubionego chleba i posmaruj ją Śniadaniową Klasyczną. Pychota!