Omlet z baby szpinakiem   

Składniki:

  • Śniadaniowa o Smaku Wiejskiego Masła
  • Ulubione pieczywo do podania
  • 4 jajka
  • 1 czerwony pomidor
  • 1 żółty pomidor
  • Twarożek lub serek wiejski
  • Garść liści szpinaku baby
  • 1 łyżka oliwy
  • Sól, pieprz, sok z cytryny, czosnek granulowany

Wykonanie: 

Na patelnię wrzucić szpinak, doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i sokiem z cytryny, zblanszować, zdjąć z patelni.

Jajka wbić do miski, doprawić solą i pieprzem, rozbić rózgą. Oliwę rozgrzać na patelni, wylać masę jajeczną, smażyć na wolnym ogniu aż omlet się zetnie. Na połowie rozłożyć szpinak, zsunąć z patelni na talerz, składając na pół. Rozłożyć plastry pomidorów, wyłożyć twarożek.

Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ulubionym pieczywem posmarowanym Śniadaniową o Smaku Wiejskiego Masła.

 

Omlet z baby szpinakiem   

Gdzie kupisz
Śniadaniową