Kanapka z pastą rybną

Składniki:

  • 400 g mieszanki wędzonych ryb (np. Maślana, makrela, pstrąg tęczowy)
  • 1 mała cebula
  • Natka pietruszki
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka majonezu
  • Sól, pieprz biały, czosnek granulowany
  • Sok z cytryny
  • Oliwa

Sos holenderski:

  • Kromki pieczywa
  • Śniadaniowa Klasyczna
  • Ogórki konserwowe lub kiszone

Wykonanie:

Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oliwie. W misce wymieszać rybę, dodać cebulę, posiekaną natkę, musztardę, majonez, przyprawy i sok z cytryny do smaku, wymieszać.  Kromki pieczywa posmarować Śniadaniową, nałożyć pastę, położyć plasterki ogórka.

Kanapka z pastą rybną

Gdzie kupisz
Śniadaniową