Kanapeczki z pastą z karczochów

Składniki:

Śniadaniowa o smaku śmietankowego masła

Bagietka

6 świeżych karczochów

1 mała cebula

2 łyżki oleju Beskidzkiego

3 anchois

7 suszonych pomidorów w oleju

Garść zielonych oliwek

Bundz

Zielona pietruszka

Świeżo mielony pieprz

WYKONANIE:

Karczochy obrać i pokroić w słupki. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać karczochy i wymieszać. Zmniejszyć moc palnika i dusić pod przykryciem przez około 10 minut. Następnie dodać anchois i dalej dusić ok 5min mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie zdjąć z palnika i po wystygnięciu przełożyć do pojemnika i całość zmiksować na gładką pastę.

Bundza pokroić na cienkie plasterki.

Bagietkę pokroić i posmarować Śniadaniową o smaku śmietankowego masła, następnie nałożyć pastę, na nią plasterki bundza i oliwkę. Całość oprószyć świeżo mielonym pieprzem i poszatkowaną pietruszką.

Kanapeczki z pastą z karczochów

Gdzie kupisz
Śniadaniową