Składniki:
Śniadaniowa o smaku śmietankowego masła
Bagietka
6 świeżych karczochów
1 mała cebula
2 łyżki oleju Beskidzkiego
3 anchois
7 suszonych pomidorów w oleju
Garść zielonych oliwek
Bundz
Zielona pietruszka
Świeżo mielony pieprz
WYKONANIE:
Karczochy obrać i pokroić w słupki. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać karczochy i wymieszać. Zmniejszyć moc palnika i dusić pod przykryciem przez około 10 minut. Następnie dodać anchois i dalej dusić ok 5min mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie zdjąć z palnika i po wystygnięciu przełożyć do pojemnika i całość zmiksować na gładką pastę.
Bundza pokroić na cienkie plasterki.
Bagietkę pokroić i posmarować Śniadaniową o smaku śmietankowego masła, następnie nałożyć pastę, na nią plasterki bundza i oliwkę. Całość oprószyć świeżo mielonym pieprzem i poszatkowaną pietruszką.