Ciasto:
Dodatkowo:
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto (poza masłem) umieścić w misce, połączyć. Następnie dodawać po kawałku miękkie masło, zagniatając ciasto. Wyrobić około 10 minut. Odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia na około 90 minut. Wyjąć, podzielić na około 7 części. Każdą rozciągnąć, złożyć do środka boki i zrolować. Ułożyć obok siebie w podłużnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na około 40 minut. Wierzch posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w temp. 180C przez około 45 minut.
Z brzoskwiń usunąć pestki, pokroić w kostkę. Wsypać do garnka, dodać cukier i mąkę, wymieszać i gotować na wolnym ogniu, do uzyskania konsystencji konfitury. Ostudzić.
Kawałki przestudzonego chlebka odrywać od siebie (lub pokroić), posmarować Śniadaniową, nałożyć konfiturę i ulubione, świeże owoce.