Bruschetta z karmelizowaną gruszką

Składniki:

  • 1 bagietka
  • Śniadaniowa Klasyczna
  • 3 gruszki
  • Około 100 g szynki długodojrzewającej, typu serrano, prossciutto
  • Rukola
  • Cukier trzcinowy
  • Orzechy włoskie
  • Pieprz

Wykonanie: 

Gruszki pokroić w półplastry. Rozłożyć na papierze do pieczenia, oprószyć cukrem trzcinowym i drobno posiekanymi orzechami włoskimi. Zapiec w temp. 200C przez około 10 minut.  

Bagietkę pokroić na kromki, ułożyć na blaszce, zapiec w temp. 220C przez około 5-minut (na złoty kolor).

Posmarować kromki Śniadaniową, nałożyć rukolę, plastry sera, szynkę i gruszkę. Doprawić świeżo mielonym pieprzem.  

 

Bruschetta z karmelizowaną gruszką

Gdzie kupisz
Śniadaniową