Bajgiel farmerski


Składniki:

1 łyżka Śniadaniowej o smaku wiejskiego masła

2 bajgle

6 cienkich plasterków boczku wędzonego, surowego

2 jajka

2 plastry żółtego sera

Dodatkowo

Pomidor / szczypiorek / sałata zielona

Wykonanie:

Na rozgrzanej patelni usmażyć boczek, aż z dwóch stron będzie zarumieniony i chrupiący. Przełożyć na ręcznik papierowy.

Na wytopionym z boczku tłuszczu usmażyć jajecznicę. Doprawić solą i pieprzem.

Bajgle przekroić wzdłuż na pół, opiec lekko w tosterze i posmarować Śniadaniową o smaku wiejskiego masła.

Na dolnych połówkach położyć kolejno plasterki żółtego sera, boczek i jajecznicę. Przykryć drugą połówką bajgla.

Bajgiel farmerski

Gdzie kupisz
Śniadaniową